Bedrijfsfilm

NOx-reducerende afwerklagen

NOx (stikstofoxiden) is één van de zes broeikasgassen die schadelijk zijn voor het milieu en worden uitgestoten door huishoudens, industrie en verkeer.
NOx-deeltjes zijn een belangrijk onderdeel van zure regen en veroorzaken onder andere astma. Ook VOS, Vluchtige Organische Stoffen, veroorzaken luchtvervuiling.

Nieuwe soorten dakbedekking gaan deze verontreiniging tegen: ze gebruiken daarvoor wind, zon en regen! Een speciale coating of afwerklaag van het dak zuivert de lucht, wat beter is voor het klimaat en onze gezondheid. DakBalans Nederland levert op dit gebied de meest innovatieve dakproducten:

NOx pasta
Een afwerklaag die onder andere NOx en VOS omzet in wateroplosbare zouten, die vervolgens door de regen worden weggespoeld. NOx pasta hecht op bitumineuze en POCB-dakbedekking en kan op bestaande en nieuwe daken worden aangebracht.

Eco-Active NOXITE
Een gerecyclede dakbaan die is afgewerkt met een wit katalytisch mineraal. Ook deze afwerklaag zet smogfactoren tijdens de hele levensduur van de dakrol om in milieuvriendelijke zouten.

Kenmerken en voordelen:

  • verbeteren de luchtkwaliteit
  • voorzien van de vereiste certificaten
  • toepasbaar op bestaande en nieuwe daken
  • hechten op bitumineuze en POCB-dakbedekking